Киев, ул. Большая Васильковская 132

Правила заправки картриджа: коротко про головне

Заправляти картриджі для принтера дуже вигідно у фінансовому плані. Для того, щоб знайти тому підтвердження, не потрібно закінчувати видатний іноземний коледж або стати переможцем премії в економічній галузі. Потрібно тільки зіставити ціну на заправку картриджів і ціну на таке саме обладнання. Різниця в цифрах буде очевидною неозброєним оком. Найчастіше вона сягає 50-70 відсотків. Це залежатиме від типу деталі та популярності бренду.

Заряджаючи картридж, можна зробити невеликий крок для захисту довкілля. Проблеми екології дуже актуальні сьогодні, адже захист довкілля сьогодні необхідний як ніколи. Якщо говорити про розвинені держави, то у них прийнято витрачати на утилізацію непотрібних картриджів по кілька мільйонів. У нашій країні їх просто викидають, тим самим посилюючи проблему екологічного стану навколишнього середовища.

Зараз не дуже зрозуміло, до чого тут картриджі та екологія Всесвіту? Проте все геніальне просто. Картриджі випускають у пластиковій коробці. Крім корпусу, всі деталі також складаються із пластику. Коли вони починають розкладатися в природному середовищі, то в атмосферу відбувається вихід шкідливих і небезпечних токсичних елементів, які можуть бути небезпечними для людського здоров’я. Варто зазначити, що напіврозпад картриджів відбувається протягом двохсот років. Весь цей час пластик завдає шкоди людському здоров’ю. Це не вигадки, а факти, які давно підтвердили вчені та спеціалісти в галузі хімії.

З іншого боку є чутки про шкідливість заправки картриджа повторним шляхом. Однак, це не так. Цей міф був придуманий виробниками як маркетинговий хід для збільшення рівня продажів. Існує ймовірність того, що нібито повторне заправлення обов’язково відобразиться на тривалість експлуатації принтера. Причому вірус зможе переходити від одного пристрою до іншого. Це твердження немає нічого спільного з реальністю. Він призначений лише для того, щоб обманним шляхом змушувати вас витрачати гроші на покупку нового оригінального картриджа.

Насправді при заправці картриджа фахівцем немає жодної небезпеки для здоров’я принтера. Після заправки він так само якісно друкуватиме, як і при попередньому використанні. Робота буде такою самою безперебійною, як і з новими оригінальними картриджами.

Заправка здійснюється шляхом акуратного розбирання розхідника, внутрішнього очищення, полірувальних робіт основних деталей. Далі бункер наповнюється порошком високої якості і картридж збирається в початковий стан. Після заправки фахівець приступає до етапу діагностування та тестування рівня якості друку. За потреби відбувається заміна чіпів електронного типу.

Підсумовуючи, можна говорити, що розхідник, за великим рахунком, проходить всі ті етапи, які відбувалися за його виробництві. У зв’язку з цим картридж, який був заправлений висококваліфікованим фахівцем, відповідає всім параметрам рівня якості і ніяк не зможе завдати шкоди принтеру.

Це лише невеликий аспект проблем, які можуть виникнути при викиданні картриджа після його спустошення. Є й інші моменти, які говорять на користь повторної заправки.