Киев, ул. Большая Васильковская 132

Перший у світі лазерний принтер без картриджа HP Neverstop Laser: огляд від професіоналів

Як раніше оголошувалося, відома компанія HP готує до випуску на ринок нову модель принтера HP Neverstop Laser. У травні цього року виробник представив на суд громадськості ролик про це нововведення, розмістивши його на офіційному каналі YouTube фірми. Головна перевага пристрою, що принципово відрізняє його від інших, видно прямо з назви. Neverstop Laser – це принтер з лазером, який ніколи не закінчується. Під цим гучним твердженням виробник має на увазі наявність у конструкції принтера безперервної системи подачі тонерного порошку. У нашому огляді ми докладно розглянемо такий принцип роботи і зробимо висновки про те, чи такий гарний принтер, як про нього відгукується постачальник?

Neverstop Laser: як про нього говорить сам HP

Для інноваційного принтера передбачені 4 різні модифікації, кожна з яких має свої переваги:

  • 1000a – це базовий вид моделі, з усіма її якостями та функціями, але не оснащений додатковими.
  • 1000w – це вже більш сучасний варіант пристрою, який більше підійде тим, хто неодмінно використовує лише бездротовий зв’язок. Має Direct та Wi-Fi
  • 1200a – це розширена модифікація, що перетворює принтер на повноцінний багатофункціональний пристрій
  • 1200w – найбільш складний і функціональний варіант, який відрізняється від попереднього лише наявністю Wi-Fi та Direct.

Вивчаючи характеристики моделей, можна дізнатися, що вони здатні друкувати швидко – до 20 сторінок за хвилину, а також мають об’єм ресурсу друку в 5000 аркушів А4. Такі параметри роблять апарати чудовим варіантом для будь-якого офісу середнього розміру. Вирізняє їх особлива безкартриджна система. Бункер заправляють за допомогою спеціального тубуса, весь процес проходить не більше ніж за 15 секунд. Що цікаво, при виготовленні самого принтера, а також комплекту його заправки, були застосовані вторинні полімери. Їх у корпуси пристрою – 25%, а в матеріалі заправного шприца – цілих 75%.

HP Neverstop Laser у справі: перевірка

Професійна оцінка роботи пристрою показала, що принтер має невелику кількість недоліків. Користувач із певним досвідом використання техніки даного виду легко зможе назвати найбільш очевидні з них:

  1. Відпрацювання. Дуже шкода, що виробник принтера не дає чітких вказівок щодо використання вже відпрацьованого тонера. Тому користувачам поки невідомо, куди він може потрапити і чи має власник апарату можливість самостійно очистити його. Для принтерів звичайної конструкції відпрацьовування видаляється під час процедури заправлення картриджа. Як з цим ситуація у тих, хто має HP Neverstop Laser – поки загадка.
  2. Екологічність. З одного боку, той факт, що заправний блок створений з використанням цілих 75% вторинної сировини, дозволяє радіти. Але з іншого – зараз такі показники зовсім не вважаються винятковим. Вторсировина широко використовує багато інших виробників техніки навіть із звичайними картриджами. Це свідчить про те, що HP дозволяє собі спекулювати цифрами.
  3. Система безперервної подачі тонера. На думку фахівців, рекламування цієї відмінності пристроїв схоже більше на нав’язування аудиторії необхідних виробнику переваг. Багато інших фірм-виробники вже вдавалися до такого відвертого формування смаків. Вони пропонували продукцію схожих конструкцій, але лише менш досконалу.
  4. Чіп. Наслідуючи свої вже відомі і відомі принципи, фірма HP забезпечила свій новий комплект спеціальну мікросхему, яка в момент початку заправки миттєво передає відповідний сигнал самому принтеру. Це означає, що кожному, хто придбає пристрій, доведеться протягом усього його використання періодично купувати “шприци” для проведення заправки у самого виробника. Враховуючи, що такі комплекти, як це було раніше з аксесуарами для інших моделей техніки, майже напевно коштуватимуть чимало. Ті, хто сподівається, що контроль за тонером, можливо, буде можливо відключити, поки не можуть перевірити свої припущення. Для з’ясування точної картини тут доведеться спостерігати та вивчати роботу апарату протягом деякого часу. Одне вже відомо – картриджі для принтерів вже скоро будуть у продажу.
  5. Обслуговування. Всередині корпусу принтера будуть працювати різні елементи, які порівняно недовго працюють перед тим, як зазнати зносу. Щоб замінити на нові, можливо, апарат доведеться возити в сервісний центр, що вимагатиме тимчасових і грошових витрат.

Заправка картриджів у Києві

Для всіх власників друкувальної техніки, які проживають у Києві, постійно надає свої послуги сервісний центр Greentex. Звернутись до його фахівців можна за телефонами або за допомогою власного сайту фірми https://greentex.kiev.ua/ . Ресурс містить усі потрібні дані про заправку картриджів, що проводяться центром, їх відновлення і розблокування. Крім них, можливі також продаж нових картриджів та ремонт самих принтерів. Використання послуг фірми дозволяє власникам принтерів знизити витрати на витратні матеріали в 5 разів. Сервісний центр надає послуги швидко, у зручний для клієнтів час.