Киев, ул. Большая Васильковская 132

Перепрошивка картриджів та принтерів: усі грані пристойності

Дитина, яка отримала у своє розпорядження механічну іграшку, горить бажанням подивитися, що знаходиться у неї всередині. Допитливий дорослий, який став власником сучасного принтера, мріє розібратися з його конструкцією та навчитися використовувати функціональний пристрій на 100%. Особливо якщо йдеться про «несанкціоновану» заправку картриджа в обхід рекомендацій виробника. Таке бажання цілком зрозуміло: з метою отримання додаткового доходу розробники друкарської техніки накладають різні обмеження на будь-які спроби стороннього втручання в конструкцію принтерів та їх самостійну заправку. З одного боку, це захист чутливої техніки від невмілих дій непрофесіоналів. А з іншого — бажання отримати величезні гроші, які доводиться платити пересічному користувачеві за новий картридж із чорнилом або фірмовий склад.

Чи є вихід?

З метою виключити спроби несанкціонованого доступу до друкувального пристрою найкращі інженерні уми вигадують усілякі хитрощі. Це може бути облік кількості тонерного порошку в картриджі, блокування друку під час повторного встановлення дозаправленого картриджа, грізні попередження про втрату права на гарантію у разі зняття корпусу принтера тощо. Але що означають усі ці зусилля для розуму та кмітливості народного умільця? Спосіб обходу було знайдено досить швидко: сувора мікропрограма, яка контролює питання заправки картриджа, підлягала перепрошивці — заміні на більш лояльне ПЗ, здатне «заплющити очі» на десятки дозаправок та факти повторного використання витрачених картриджів.

При складності процесу перепрошивки, що здається, фахівці сервісу Greentex  зуміли відпрацювати його до дрібниць. Після часткового розбирання принтер підключається до комп’ютера, на якому заздалегідь встановлені програми – утиліти для прошивки друкарського обладнання. Кілька годин – і принтер може відзначати другий день народження, відмовившись від суворого обліку дій користувача на користь стриманої лояльності. Для власника пристрою ця процедура обійдеться в деяку суму коштів — більш ніж прийнятну, коли йдеться про довічну економію на купівлі фірмових картриджів. А сам принтер радуватиме безвідмовною роботою та швидко друкуватиме, так і не зрозумівши різницю між оригінальним картриджем та його багаторазовою вмілою дозаправкою.

Для тих, хто планує самостійну перепрошивку

Деякі користувачі вирішують піти ще далі та заощадити ще більше, відмовившись від звернення до професіоналів https://greentex.kiev.ua/  на користь самостійної перепрошивки. Тим більше що в Інтернеті сьогодні можна знайти десятки схем та порад щодо її здійснення. Написані на коліні, вони навіть не ставлять користувача перед необхідністю вивчити матч і придбати необхідне обладнання. Але не варто поспішати з райдужними висновками: нефахівець навряд чи розбереться з програмними та технічними тонкощами процесу, і новий принтер буде незворотно зіпсований сторонньою або дефектною програмою. Крім того, кожна модель техніки вимагає строго індивідуального підходу: для однієї потрібно зняти чип-носій, для інших у цьому немає потреби.

Фахівці Greentex багато разів стикалися з наслідками непрофесійного втручання у принтери та добре знають, до яких сумних наслідків воно може призвести. Тому вони наполегливо радять відмовитися від будь-яких спроб впоратися із завданням самостійно та скористатися допомогою кваліфікованих майстрів.