Киев, ул. Большая Васильковская 132

HP LaserJet Pro M132fw – один з найкращих принтерів для дому або малого офісу

З метою з’ясувати, наскільки зручним та функціональним насправді є запропонований фірмою HP монохромний принтер LaserJet Pro M132fw, ми провели його незалежне дослідження у своїй лабораторії. Підсумки нашої праці показали: мабуть, перевірений нами апарат можна назвати близьким до того, що вважають ідеалом щодо вимог до друкуючих апаратів. Модель стане одним із кращих варіантів для дому або невеликого офісу. Набір і якість функцій пристрою, на наш погляд, є достатніми, проте, звичайно ж, деякі нюанси користувачі хотіли б переробити. Недоліки, втім, є дрібними і в жодному разі не заважають чудовій роботі принтера.

Починаючи огляд, варто відзначити: HP LaserJet Pro M132fw був випущений як складова частина лінійки пристроїв у числі 4 моделей. Кожна з них має власний набір функцій та свої відносно недопрацьовані риси. Так, модель “fn” не оснастили Wi-Fi, він є у “nw”, зате у неї відсутній автоподатчик. У варіації «a» взагалі немає ні того, ні іншого.

Далі переходимо до розгляду технічних властивостей апаратів. Так, принтер має оптимальну для свого класу продуктивність – це 22 сторінки в хвилину і подача дебютного відбитка через 7,3 або 8,8 секунди. Завдяки оснащенню апарату фірмовою технологією FastRes 1200 він набув особливо високих показників дозволу.

Рекомендовані виробником показники допустимого навантаження на пристрої є стандартними для принтерів даного класу. Це – від 150 до 1500 відбитків на місяць, максимум доходить до 10000.

Картридж у принтера – лише один, і за його допомогою вдасться створити 1400 надрукованих сторінок стандартного типу. Стартова комплектація апарату включає, що дуже приємно, не урізану, а цілком звичайну, повноцінну форму картриджа. Звичайно ж, розмір його робочого ресурсу при інтенсивних та постійних навантаженнях може здатися дещо маленьким. Витратні матеріали доведеться міняти досить часто, як і фотобарабан (його вистачає на 12 000 сторінок). Щоб уникнути зайвих витрат, досвідчені користувачі радять просто заправляти картриджі , підбираючи відповідний тонер. На послугу із заправки, за статистикою, витрачається не більше 160 гривень, що є дуже економічним.

Для тих покупців, що планують завжди використовувати принтер дуже інтенсивно, може бути цікавіший інший варіант, який пропонує виробник. Це – така сама модель апарату, тільки комплектується замість 1 3 картриджами більшої продуктивності. Безперечно, для багатьох це – зручніший варіант, однак і ціна пристрою буде дуже помітно збільшена. Багато користувачів все-таки воліють купувати простий тип апаратів, а при необхідності легко змінювати в ньому картриджі на сумісні або заправляти аналоги.

HP LaserJet Pro M132fw забезпечений контактним сканером CIS з роздільною здатністю 1200 пікселів – його цілком достатньо для вирішення будь-яких офісних завдань. Оцифровку роблять за допомогою скла експонування або автоподатчика на 35 аркушів А4. Запевнення виробника свідчать, що модуль сканування може обробляти по 11 оригіналів за хвилину.

Модуль факсу у пристрою не підтримує функції ПК або інтернет-факсу, зате він оснащений адресною книгою на 120 номерів і спам-фільтром.

Лоток, що подає – єдиний, вміщує він до 150 носіїв. Приймач розрахований всього на 100 аркушів.

Поряд із усім названим, HP LaserJet Pro M132fw оснащений і цілком потужним процесором, оперативною пам’яттю 256 МБ, цілим переліком інтерфейсів. Пристрій може працювати з підключенням до різноманітних мобільно-хмарних сервісів.