Киев, ул. Большая Васильковская 132

Що впливає на витрату тонера в принтері?

Чому в найкоротші терміни закінчується чорний або кольоровий порошок у картриджі принтера або МФУ знають багато хто. На думку виробників від 30 до 40% номінальної ємності з надлишком вистачає для функціонування обладнання в демонстраційному режимі.

Але як збільшити період експлуатації тонера у звичайному режимі після виконання ряду заправок і безлічі виведених сторінок на друк? Уважно прочитайте цю статтю – і ви дізнаєтеся відповідь на це питання!

Ось кілька основних факторів, які впливають на час використання картриджа.

1. Щільність відбитка/копії та заповнення сторінки.

Ресурс витрачається раніше у разі отримання кращих копій та підвищеного заповнення аркуша.

Зокрема, у разі друку повноформатних текстів замість зазначених компанією 5% ресурс картриджа істотно зменшиться. Як це змінити? Насамперед, потрібно налаштувати обладнання «під себе». Тим більше, що копії високої якості іноді не потрібні.

Крім того, варто підкоригувати шрифти та розміри літер. Оптимальні налаштування допоможуть зберегти приблизно третину витратного матеріалу! І враховуйте, що якщо доводиться регулярно виводити на друк матеріал з жирним зображенням, то заправка картриджа повинна виконуватися в 1,5 рази частіше.

До найменш витратних відносяться шрифти Courier New та Ecofont, що забезпечує виведення тексту на друк, що містить у літерах мінімальні порожнечі. Читабельність у своїй зберігається. Таким чином, якщо перейти на нього, наприклад, з Times New Roman, то витрати порошку скоротиться десь на 20%.

2. Знос картриджа та його складових.

Тонер починає використовуватися, коли документ надсилається на друк. А саме – по закінченню створення прихованого зображення, яке необхідне визначення потрібного обсягу матеріалу. Як наслідок – на витрату порошку впливає параметр чутливості до світла фотовалу. Чим він більший, тим об’ємніша прихована картина та якісніші відбитки.

Показник чутливості фотовалу зростає у кілька разів у ситуації зношування, що призводить до підвищених витрат порошку, що залишається на листах та в бункері відпрацьованого тонера, тобто. у нікуди з позиції продуктивності. Побачити недолік звичайним поглядом (без застосування допоміжного обладнання) неможливо. У більшості випадків перенесення кольорів залишається на колишньому рівні. Однак ремонт картриджа потрібен у будь-якому випадку.

Вартість відбитка зростає прямопропорційно наявності вад на фото- та магнітному валі сприяють збільшенню вартості відбитка.

3. Тип витратного матеріалу.

У сучасних моделях друкувальних пристроїв встановлюється дрібнодисперсний порошок, що включає частинки у вигляді сфери об’ємом від 5 до 6 мкм (для порівняння – великодисперсний має формат 8 мкм і вище). Відбитки, отримані за допомогою великодисперсного тонера, характеризуються більшою насиченістю та ціною, а також необхідною стійкістю.

З іншого боку, дрібнодисперсний аналог має більш економні витрати і рядом конкретних мінусів.

4. Стан друкувальних пристроїв та специфіка її роботи.

Присутність пилу та дрібного сміття в термовузлі, на окремих деталях оптики та мобільних елементах у майбутньому викликають знос комплектуючих пристрою. Тому в непрацюючих принтерах тонер постійно сипається. Ця «несправність» виявляє себе, якщо часто відкривати і закривати верхню кришку, тобто. робити дії, які запускають автоналаштування обладнання.

Наведені недоліки властиві й у устаткування, де слабко налаштовані чи кінця відрегульовані окремі можливості вузлів. Припустимо, механізм переміщення картинки. Найкращим заходом у подібних ситуаціях по праву вважається планова профілактика принтера.

Присутність дефектів на зображенні у формі смуг, плям і точок – справжня ознака того, що тонер витрачається нераціонально. І найвірнішим способом проблеми у такому разі є ремонт! Рекомендується виконати його у хорошому сервісному центрі. Наприклад, у компанії: https://greentex.kiev.ua , яка займається заправкою картриджі у Києві на умовах гарантії.

5. «Погода» у кімнаті.

Інтенсивні коливання на шкалі температури та високий рівень вологості призводять до зменшення заряду фотовалу. У результаті – змінюється обсяг витратного матеріалу, що зазвичай сприяє підвищенню витрат.

Проста перевірка використання кількох однакових моделей картриджів свідчить на користь різниці у витраті порошку до 30%. Це дійсний аргумент переглянути власне ставлення до щільності друку та подумати про планове ТО пристрою, оскільки звичайні дії, тим більше, в умовах великого офісу сприяють значному зниженню витрат.